Home           Totaaloverzicht           Contact        

 De ridder en de grootvorstin
Michel Didier

ISBN 9789054292784
Uitgeverij Conserve

Prijs € 19,95

Was er leven na de Gouden Eeuw? Jazeker: na een lange winterslaap herleefde die in het Koninkrijk der Nederlanden. Willem II en Anna Paulowna regeerden over deze Zilveren Eeuw, als kroonprinselijk en vervolgens als koninklijk mecenas. Dichters en schilders, componisten en architecten, edelsmeden en schrijnwerkers stelden hun hervonden talenten in hun gulle dienst.
Het glamoureuze huwelijk in Sint-Petersburg en de gigantische uitzet van grootvorstin Anna Paulowna bracht een groots, Russisch getint hofleven naar de Lage Landen. Anna bracht de Nederlanders het dagelijks baden bij en koesterde in Spa en Zaandam de nagedachtenis van Peter de Grote. Ze had vier orthodoxe kapellen en nam haar Russische koor, pope en bakker mee van paleis naar paleis.
De KUNSTEN-KONING, held van talloze veldslagen, bouwde als vredesvorst handenvol paleizen, die hij vaak zelf ontwierp, legde kunstverzamelingen aan van topniveaus en bracht de kunstnijverheid op een ongekend hoog peil.
Dit boek brengt voor het eerst alle kunstuitingen rond ridder Willem en grootvorstin Anna bijeen: po√ęzie, schilderkunst, muziek, architectuur, kunstnijverheid en beeldhouwkunst, van Poesjkin en Bilderdijk tot Kruseman en Koekkoek, van de Russische kapellen in Brussel en Soestdijk tot het paleisleven in Sint-Petersburg en Luxemburg. Een fascinerend tijdsgewricht komt tot leven.

Bestel dit boek online: klik hier!


Recensies:


Plaats een reactie op dit boek.

Reacties: