Home           Totaaloverzicht           Contact        

 De waterspuwer
Andrew Davidson

ISBN 9789023429043
Cargo

Prijs € 24,90

'De waterspuwer' is een spetterend debuut in de traditie van Carlos Ruiz Zaf├│n, Umberto Eco en Patrick S├╝skind. Een liefdesroman met een magisch randje.
Hoofdpersoon is een man van in de dertig, opgesloten in de huidige tijdsgeest: cynisch, vlot, hip, aantrekkelijk, vrijblijvende seks en verder niet teveel verantwoordelijkheden.
Tijdens een nachtelijke autorit vliegt er een hoeveelheid pijlen op zijn auto af. Hij verliest de controle over het stuur en raakt zo betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Ernstige brandwonden en een moeizaam, langdurig herstel zijn het gevolg. In het ziekenhuis is Marianne Engel, een andere pati├źnt, zijn metgezel. Zij vertelt hem dat ze al eerder geliefden waren en dat zij hem in de middeleeuwen ook al eens heeft verzorgd in de ziekenzaal van een Duits klooster. Marianne is psychisch labiel, maar kent ook details van zijn leven die ze onmogelijk kan weten. Hij raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en de prachtige verhalen die ze vertelt over oneindige liefde. Langzaam voelt hij de levenskracht terugkeren en gloort er een nieuwe toekomst. Dan breekt het moment aan om de verhalen in te ruilen voor de werkelijkheid buiten het ziekenhuis. Welk lot wacht hun hervonden liefde ditmaal?
(liefde)(romans)


Recensies:


Plaats een reactie op dit boek.

Reacties: